Ga voor de adiabatische koeling van de specialist


0
Categories : Industrie

Kies voor adiabatische koeling van de expert in het koelen van kantoorpanden. Dan weet u zeker dat het kantoorklimaat in uw bedrijf is geregeld voor een gunstige prijs. U wilt tenslotte niet dat u uiteindelijk veel uitgeeft aan een apparaat dat ongezonde lucht in uw pand brengt. Ga voor een specialist en kies voor Menerga. Het is de missie van dit ervaren bedrijf om een optimaal klimaat te creëren met zo min mogelijk gebruik van energie. Tevens is men met meer dan 30 jaar ervaring door Menerga een van de eerste ondernemingen in de branche van (adiabatisch) koelen die zich focussen op energie-efficiëntie. 

Wat kan de werking van adiabatisch koelen voor u doen?

Verdamping van water zorgt voor het koelen van de lucht op kantoor bij adiabatisch koelen. Hoe dit precies werkt? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken en de lucht een temperatuur van circa 21 graden Celsius zal bereiken. De zogeheten retourlucht en toevoerlucht blijven tijdens dit proces continu van elkaar gescheiden, zodat bacillen en andere ziekteverspreiders zo min mogelijk kans krijgen.

Adiabatische koeling: een zeer efficiënt principe uit de natuur

Adiabatisch koelen komt uit de natuur. Door waterverdamping ontsnapt er warmte uit de lucht. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief!