De Makingof
Image default
Aanbiedingen

Meubelen van wijnvaten

Productfotograaf nodig?

Van groente en fruit, electronica, bakstenen, broodjes, meubelenkleding tot wijnflessen, STUDIOVHF fotografeert het. De fotostudio voor productfotografie ligt bij Zwolle in Overijssel en is goed toegerust voor kleine tot middelgrote producten en beschikt over een ruimte voor omkleden, visagie en hairstyling.

Productfotografie van meubelen

De studio fotografeert diverse meubelen voor verschillende fabrikanten in zowel de office sector als de home sector. Veel ervaring is er met een gecompliceert product als bureaustoelen. De diverse verstelmogelijkheden zoals hoogte, zitdiepte, rughoogte en armleggers houdt in dat een zelfde product op zeer veel manieren gefotografeerd kan worden, zowel de goede als de slechte. Verhoudingen in lengte, breedte en diepte moeten natuurgetrouw overkomen.

Bij een product als onderstaande tafel speelt ook de werking van horizontale en verticale lijnen een rol:

In deze opname wordt de bovenzijde van de tafel weergegeven zonder de hoek van de poten te beinvloeden, iets wat cruciaal is bij productfotografie van min of meer rechthoekige producten zoals behalve meubelen ook verpakkingen, machines etc. Dit wordt bereikt door  verticale verstelling van lensdelen zodat de camera waterpas blijft.

Bij meubelen en andere producten kan het noodzakelijk zijn met een model te werken om ee referentie te geven van de groote van het product en de productfotografie meer sfeer mee te geven.  Bij de producten van Woodr hebben we een model gebruikt die aansluit bij de beoogde doelgroep van de meubelen. De producten van Woodr zijn gemaakt van oude wijnvaten en Zuid-Africa en de ronde vorm komt goed van pas bij het vervaardigen van zittingen en rugleuningen. Woodr vervaardigd ook allerlei wijn gerelateerde interieur accessoires zoals wijnrekken en schalen.

STUDIOVHF mag zich wat dat betreft gelukkig prijzen producten te fotograferen waar enige affiniteit mee is, zoals ook de wijnflessen zelf.

Productfotografie flessen

Een bijzonder complexe opstelling moet er gebouwd worden voor de fotgrafie van wijnflessen. De studio wordt hiervoor volledig verduisterd en de opnameplek is gericht richting een zwarte wand met een zwart plafond. De fles wordt aangelicht met 1 of 2 indirecten lichtbanen die nog eens een keer extra verstrooid wordt. Dit om sterke reflecties in het glas te voorkomen. Tegelijkertijd wordt de fles ook van onderen en achteren indirect aangelicht. Het bouwen en testen van de opstelling kost al ongeveer een dagdeel voordat er daadwerkelijk gefotografeerd kan worden. Vanzelfsprekend worden er daarom alleen series gefotografeerd om de kosten per product zo laag mogelijk te houden.

Kortom, als u op zoek bent naar een veelzijdige productfotograaf in de regio Zwolle, bekijk dan het portfolio van STUDIOVHF eens.