De Makingof
Image default
Financieel

5 tips bij het plannen van een verre reis

Momenteel is het lastig om een verre reis te maken door de beperkingen die het coronavirus met zich meesleept. Wil je wel altijd al eens een verre reis maken en hoop je dat het binnenkort weer mag? Begin dan alvast met de voorbereiding. De voorbereiding kost namelijk ook al veel tijd en inspanning. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1.      Begin op tijd

Dit klinkt misschien heel simpel. Maar toch blijkt het in de praktijk best moeilijk te zijn. Bij een verre reis voor een wat langere tijd komt toch veel meer bij denken dan je misschien aanvankelijk dacht. Het is niet zo dat je een vliegticket koopt, je paspoort meeneemt en je zonder problemen kan gaan.

2.      Beslis over bestemming(en)

Bepaal eerst waar je naartoe wilt gaat. Waarschijnlijk weet je dit al lang aangezien deze reis al lang op je bucketlist stond.

3.      Reserveer accommodaties

Het is aan te raden om alvast (de eerste) overnachting(en) te boeken. Vooral als je in het gebied niet bekend bent is het handig als je in ieder geval de eerste overnachting(en) gepland hebt. Zo kom je niet in the middle of nowhere terecht waar misschien geen slaapplek meer is.

4.      Bepaal hoeveel tijd je hebt

Bepaal van tevoren je reismoment en reisduur. Je reismoment bepalen is noodzakelijk voor het boeken van een ticket voor de heenweg, maar denk ook na over hoe lang je op bestemming wilt blijven. Heb je een bepaalde datum waarvoor je terug moet zijn of kijk je hoe het daar loopt?

5.      Bepaal je budget

Voordat je een vliegticket boekt is het handig om je budget te bepalen. Heb je genoeg gespaard of kom je nog niet aan het bedrag dat je nodig hebt? In het laatste geval kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Door middel van een lening simulatie kun je berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Ook kun je met een lening simulatie zien hoelang je erover doet om je lening af te betalen. Een lening simulatie is handig voor het boeken van een reis, want na de lening simulatie weet je hoeveel geld je uiteindelijk te besteden hebt tijdens je reis.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/