De Makingof
Image default
Gezondheid

Eerste hulp bij rode en bruine vlekjes ontstaan door acne

Wanneer je veel last hebt van acné of veel last van acné hebt gehad dan wil je hier nog weleens bruine vlekjes aan over houden, en dat is natuurlijk niet fijn. Wanneer je dan eindelijk van de acné af bent heb je nog bruine vlekjes door acné veroorzaakt. Gelukkig kun je hier wel van af komen, en wij hebben uitgezocht hoe je dit kan doen.

Smeer sowieso dagelijks zonnebrand

Bruine vlekjes die ontstaan na het wegtrekken van acné blijven niet altijd permanent zitten, soms duurt het enkele maanden, maar trekken ze wel vanzelf weer weg. Hier kun je dus op wachten maar zorg er dan wel voor dat je elke dag zonnebrand opsmeert. Uv-straling kan de bruine vlekjes erger maken, waardoor ze niet meer weg zullen gaan. Smeer dus elke dag een SPF op, ook wanneer de zon niet schijnt.

Maak gebruik van honing

Honing is sterk antibacterieel, en is dus altijd wel goed voor de huid, maar het kan ook bruine vlekjes door acné laten vervagen. Maar nog beter werkt het als je last hebt van geïrriteerde rode vlekjes. Smeer simpelweg elke avond honing op de vlekjes en spoel dit in de ochtend weer af voor het beste resultaat.

 

Skinlight Whitening Treatment

De Skinlight Whitening Treatment is een huid blekende crème die perfect zal werken op de bruine vlekjes die maar niet wegtrekken. Deze bruine vlekjes zijn dan ontstaan door hyperpigmentatie en Skinlight zal dit bleken waardoor de bruine vlekjes vervagen. Bovendien remt Skinlight de aanmaak van pigment waardoor de bruine vlekjes door acné niet terug kunnen komen.

Een chemische peeling via de dermatoloog

Als je last hebt gehad van heftige acné dan kunnen de littekens die hiervan overgebleven zijn erg diep in de huid zitten, en dan heb je een intensiever behandeling nodig. Een chemische peeling kan je hier dan mee helpen. Bij een chemische peeling wordt met behulp van fruitzuren de bovenste laag van de huid verwijderd en wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huid aan te maken. Op die manier wordt het pigment afgebroken wat de bruine vlekjes veroorzaakt en krijg je er nieuwe stralende huid voor terug. Bovendien helpt het bij rimpels en wordt de huid er een stuk egaler door, kwaad kan het dus eigenlijk nooit. Ga weg naar een ervaren dermatoloog om een behandeling te laten doen, want onschuldig is hij niet.

Met een van de bovenstaande methodes kom ook jij van de rode en bruine vlekjes door acné af. Ik kan je vooral aanraden om eerst te kijken of de littekens vanzelf wegtrekken en pas actie ondernemen wanneer dit niet het geval blijkt te zijn. En zo kun je de intensiteit van de behandelingen opbouwen totdat je iets gevonden hebt wat jou van de rode en bruine vlekjes afhelpt. En geloof me dat er een behandeling is die voor jou werkt, je moet hem alleen nog vinden.