De Makingof
Image default
Bedrijven

FREEGEN zorgt voor een goede afloop

De gevaren van een brand de wereld uit helpen stopt niet na het blussen van de brand. Nadien zijn er veel gevolgen die u allemaal nog moet oplossen. Zo kan er veel waterschade optreden door het blussen. Dat kunt u bijna niet voorkomen doordat er altijd geblust dient te worden met water of ander vocht om het vuur zo snel mogelijk uit te kunnen doven. Daardoor is het dan ook niet makkelijk om waterschade te voorkomen, maar u kunt het wel altijd proberen minimaliseren. Met FREEGEN-schuim dat biologisch afbreekbaar is, is de schade in de natuur alvast minimaal doordat het schuim geïncorporeerd wordt in de natuur. Bij ander brandweermateriaal is dat minder voor de hand liggend.

Materiaal is de belangrijkste factor

Het gebruik van het juiste materiaal is de belangrijkste factor bij het blussen van een brand. Het zorgt ervoor dat u de brand gemakkelijk onder controle krijgt en ook minder moeite moet doen om het te kunnen blussen. Daardoor kan je nadien dan ook sneller de slachtoffers helpen. Soms liggen slachtoffers vast onder het puin, met het juiste brandweermateriaal kunt u hen makkelijker helpen en over laten brengen naar het ziekenhuis. Dat moet natuurlijk ook allemaal veilig gebeuren en daarom moet u ook veilig brandweermateriaal gebruiken dat gekeurd is voor het gebruik ervan. Bij het blussen zijn er ook verschillende toepassingen mogelijk. Zo kunt u gebruikmaken van FREEGEN, een fluorvrij en biologisch afbreekbaar schuim dat het blussen van elke klasse A-brand vergemakkelijkt. FREEGEN is verkrijgbaar bij Belgian Fire Safety in Wevelgem, net zoals alle andere brandweermateriaal.

Bezoek een winkel voor degelijk materiaal

Wanneer u goed materiaal wil kopen voor het blussen van een brand, kunt u best een winkel bezoeken om het materiaal zelf te keuren en eventueel meer uitleg te krijgen van de winkelier. Zij weten van zaken, aangezien zij een speciaalzaak hebben in de spullen die u nodig heeft. Bezoek Belgian Fire Safety en maak uw werk veiliger.