De Makingof
Image default
Aanbiedingen

Leer de onderdelen van jouw koelkast kennen

Koelkasten zijn een essentieel onderdeel van elke keuken. Zonder een koelkast zou het onmogelijk zijn om bepaalde producten zoals melk, kaas en eieren voor langere tijd houdbaar te houden. Maar wat gebeurt er als jouw koelkast niet meer werkt? Als je de verschillende koelkast onderdelen en componenten kent, kun je snel een diagnose stellen en het probleem oplossen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste onderdelen van een koelkast.

 

Condenserspoel

De condenserspoel is een belangrijk onderdeel van elke koelkast, omdat hij helpt de warmte uit het apparaat te verwijderen en de lucht binnenin af te koelen. Hij bestaat uit een netwerk van buizen gevuld met koelmiddel dat de warmte wegvoert van de binnenkant van de koelkast, wat helpt om voedsel koud te houden. Als jouw condenserspoel verstopt is met vuil of stof, kan jouw koelkast niet goed koelen. Gebruik een vochtige doek om zichtbaar vuil of stof te verwijderen.

 

Verdamperspoel

De verdamperspoel bevindt zich aan de achterkant van de koelkast en werkt samen met de condenserspoel om een goede koeling te garanderen. Dit onderdeel verdampt vloeibaar koelmiddel, zodat het de warmte van de koelkast absorbeert en via de condensorspoel naar buiten brengt, waar het in de atmosfeer terechtkomt. Een slecht werkende verdamperspoel kan ervoor zorgen dat de temperatuur van jouw koelkast te hoog oploopt, dus zorg ervoor dat dit onderdeel regelmatig wordt schoongemaakt om problemen te voorkomen.

 

Compressor

De compressor werkt samen met beide spoelen door koelgas samen te persen, zodat het effici├źnt door jouw koelkast kan worden gecirculeerd. Als jouw compressor niet goed werkt, kun je merken dat jouw koelkast niet goed of helemaal niet koelt; in dat geval moet je zo snel mogelijk een professionele reparateur inschakelen, omdat die ervaring heeft met specifieke compressoren.

 

Ongeacht welk type koelkast jij bezit – of het nu een bovenlader is of een side-by-side – het is belangrijk om te begrijpen hoe elk onderdeel samenwerkt om jouw eten en drinken goed te koelen. Door de tijd te nemen om vertrouwd te raken met deze onderdelen en ervoor te zorgen dat ze regelmatig schoon zijn, kun je in de toekomst grote problemen voorkomen voordat het dure reparaties worden! Wacht dus niet tot er iets misgaat; neem nu de tijd om ervoor te zorgen dat alles in jouw keuken goed werkt!