De Makingof
Image default
Aanbiedingen

Let op deze drie dingen voordat je een kinderwekker koopt.

Drie dingen die je moet controleren voordat je een kinderwekker koopt.

In dit artikel wordt nagegaan waarop ouders moeten letten als zij een kinderwekker kopen, in het bijzonder een plaswekker. Voordat je je online haast om een kinderwekker te kopen wat moet je eerst controleren om er zeker van te zijn dat ook jouw kind succes heeft?

1. Zijn er andere factoren betrokken bij het bedplassen van uw kind?

Bedplassen kan door verschillende dingen worden veroorzaakt:

-Urineweginfectie;
-Constipatie of fecale incontinentie;
-Lage niveaus van antidiuretisch hormoon (ADH) waardoor ’s nachts te veel urine wordt geproduceerd, of een overactieve blaas met een kleine capaciteit, of alle drie de symptomen samen;
-Gebrekkige reactie op de signalen van een volle blaas tijdens de slaap (hoge opwindingsdrempel).

Als uw kind symptomen heeft van een urineweginfectie, last heeft van constipatie, of overdag incontinent is met een of meer van de volgende symptomen: aandrang of uitstel van toiletgang, overmatige frequentie of disfunctioneel urineren, bv. zich inspannen om de plas eruit te krijgen, dan is het de moeite waard om uw huisarts te bezoeken en deze problemen op te lossen voordat u probeert het bedplassen te behandelen. In veel gevallen kan het oplossen van deze problemen leiden tot verbetering of genezing van het bedplassen.

Bedplaswekker in combinatie met blaastrainingsoefeningen, zoals blaasrekken en bekkenbodemversterking, kunnen worden gebruikt om kinderen met een kleine blaascapaciteit en lage ADH-niveaus te behandelen. Als dit het bedplassen niet aanzienlijk verbetert, of als een overactieve of ’twitchy’ blaas de oorzaak is van het bedplassen, moet u misschien ook medicijnen overwegen, onder begeleiding van uw huisarts of zorgverlener. (Als uw kind overdag symptomen van aandrang en/of overmatige frequentie vertoont zonder dat het plast, kan het een overactieve blaas hebben).

Van kinderen met primaire nachtelijke enuresis wordt aangenomen dat zij een diepe slaap hebben met een hoge opwindingsdrempel. Plaswachten zijn vooral effectief wanneer een kind een hoge opwindingsdrempel heeft en ’s nachts niet reageert op signalen van een volle blaas, maar overdag geen problemen heeft met reageren op een volle blaas.

2. Heb je een gewillige patiënt?

Zorg ervoor dat uw kind graag wil stoppen met bedplassen en dat je graag een slaaptrainer wilt kopen.

Voor de meeste kinderen is de wens om net als hun broertjes en zusjes of leeftijdsgenootjes te zijn voldoende stimulans. Voor anderen is de mogelijkheid om mee te gaan op logeerpartijtjes en schoolkampen een motivator. Zorg er in dat geval voor dat de plaswekker ten minste 3 maanden voor een belangrijke gebeurtenis buitenshuis wordt geoefend, zodat er voldoende tijd is om te werken.

Sommige kinderen maken zich helemaal geen zorgen over hun bedplassen, wat goed is – geen hang-ups. Zij hebben een zorgzame en ondersteunende omgeving en hun houding tegenover logeerpartijtjes en kampen is “take it or leave it”. Maar tegen de tijd dat ze 7-9 jaar oud zijn, beginnen veel ouders zich namens hun kind zorgen te maken over het bedplassen en de sociale kansen die ze daardoor mislopen.

Als u een kind in deze categorie hebt, is het belangrijk een motivator te vinden en vervolgens stimulansen te geven. Door het kind bijvoorbeeld verantwoordelijk te maken voor het extra huishoudelijk werk (bed verschonen en wassen) dat door het bedplassen wordt veroorzaakt, kan het kind besluiten dat het tijd is voor een nachtelijke zindelijkheidstraining, zodat het deze klusjes niet meer hoeft te doen.

Als uw kind een sociaal of milieubewustzijn heeft, kunt u proberen daar een beroep op te doen. Als ze bijvoorbeeld nog steeds pull-ups dragen in bed, kun je ze laten zien hoeveel wegwerpluiers er jaarlijks op stortplaatsen terechtkomen en hoe lang het duurt voordat ze zijn afgebroken (200-500 jaar). Laat ze weten dat ze de aarde een groot plezier doen als ze ermee ophouden. Je kunt zelfs voorstellen dat ze een deel van het geld dat ze uitsparen door een tijdje geen pull-ups te kopen, kunnen houden en aan een goed doel van hun keuze kunnen schenken.

Voor andere kinderen kan een speciale traktatie of gebeurtenis na succesvolle voltooiing van hun nachtelijke zindelijkheidstraining voldoende zijn.

3. Wat is de meest geschikte plaswekker voor uw kind?

Plaswachten zijn er, net als kinderen, in verschillende soorten en maten. Welk type kinderwekker kopen de meeste ouders? Hier zijn enkele dingen die je in overweging moet nemen bij het kiezen van de beste plaswekker voor je kind.

Bedplaswekkers hebben een sensor aan een snoer dat in een op het lichaam gedragen wekker wordt gestoken. Het alarmdoosje wordt gewoonlijk aan de schouder van de nachtkleding van het kind bevestigd en het sensorkoord wordt onder de pyjama door naar het ondergoed geleid, waar de sensor wordt geplaatst om het plassen te detecteren.

Jongen met plaswekker bevestigd aan de schouder met een koord dat onder de nachtkleding doorloopt naar de sensor.
Wekkers met draad zijn meestal goed geprijsd voor de prijsbewuste consument en zijn geweldig voor jongere kinderen die zich niet schamen om een plaswekker te dragen.

wekker

https://www.aeroxspecials.nl/veel-gestelde-vragen-en-tips-over-kind-wekker/