De Makingof
Image default
Aanbiedingen

Water drinken; leer het jezelf aan!

Het is ontzettend belangrijk om elke dag voldoende water te drinken, eenieder wordt daar dagelijks mee geadverteerd op social media en is er waarschijnlijk ook gewoon mee opgegroeid! Het is niet voor niets dat je er steeds op gewezen of aan herinnerd wordt, het drinken van water brengt namelijk een hoop fijne voordelen met zich mee. Zo is er in de wetenschap bijvoorbeeld bewezen dat je je fysieke presentaties kan verbeteren als je genoeg water drinkt, en voldoende water bijdraagt aan verbeterde hersenfuncties. Daarnaast draagt het bij aan een betere stoelgang, worden eventuele hoofdpijnklachten minder en is het bevorderlijk voor de werking van je nieren. 

 

Voldoende water drinken wordt ook vaak gebruikt tijdens het afvallen; door water te drinken zal je je voller voelen en minder eetlust hebben. Ben jij je bewust van de voordelen van water drinken, maar wil het jou simpelweg niet lukken? Lees dan gerust met ons mee, want we willen je graag een aantal tips geven om aan 2 liter water per dag te komen! 

 

Houd je water inname bij via een app

Weet je niet zeker of je aan de 2 liter water per dag komt, of lukt het je simpelweg niet om de gehele 2 liter te bereiken op één dag? In de appstore op jouw mobiele telefoon vind je voldoende apps die jouw gewoontes wat water betreft kan tracken. Elke keer als jij een lekker glas water hebt gedronken, of een paar slokken uit je fles hebt genomen, noteer je dit in de app. Zo weet je precies hoeveel liter water je op een dag drinkt en ook hoeveel glazen je nog moet drinken om op 2 liter water te komen die dag! 

 

Neem je waterfles mee; wherever you go! 

Een van de beste tips die we je kunnen geven; neem overal waar je gaat of staat een drinkfles mee. Zo weet je zeker dat je er continu aan herinnerd wordt dat je water dient te drinken, en zal je bijvoorbeeld sneller water drinken wanneer je je even verveelt en niks te doen hebt. Nog handiger, is het aanschaffen van een waterfles met rietje (bijvoorbeeld van Mepal) ; drinkt makkelijker en maakt de stap om water te drinken dus nog kleiner! 

 

https://www.mepal.com/be-nl