De Makingof
Image default
Mode en Kleding

5 dingen die je altijd in je luiertas moet hebben

1. Doekjes. Duh, zul je misschien denken. Maar zelfs als je geen luiers verschoont, zijn vochtige doekjes goed voor het schoonmaken van vieze handen en gezichten, het afvegen van vieze restauranttafels en kinderstoelen, en het verwijderen van sapvlekken uit kleding en de bank van je vriend. Oeps.

2. Handdesinfecterend middel. Het is een feit dat objecten vol bacteriën dingen zijn op kind hoogte. Roltrap leuningen, deurknoppen, lift knoppen. Ik sta erom bekend dat ik in openbare toiletten tegen mijn kinderen schreeuw: “Raak niets aan met welk deel van je lichaam dan ook!” En dan smeer ik ze toch van top tot teen in met desinfecterend middel.

3. Een fles water. Om te drinken, natuurlijk, maar ook om schoon te maken, bijvoorbeeld als je echtgenoot de doekjes open heeft laten staan en ze allemaal uitgedroogd zijn. Bedankt, schat! Ook kan het nodig zijn om iemands mond uit te spoelen als hij besluit dat het een goed idee is om een peuk van de grond te eten, zoals mijn peuter ooit deed. Ik kokhals nog steeds als ik er alleen al aan denk.

4. Plastic zakken. Om natte en/of vuile kleren in te doen, om een vuile luier in te wikkelen als er geen prullenbak in de buurt is, of -hoe zeg ik het voorzichtig- om in te kotsen. Alsjeblieft, leer van mijn fouten.

5. Een schone luier voor je kind en voor jezelf. Het is misschien niet praktisch om altijd een reservegarderobe bij je te hebben, maar zorg in ieder geval voor wat extra kleren in je auto of in je handbagage als je met het vliegtuig gaat. Ik zal je het verhaal besparen dat bij deze tip hoort.

Natuurlijk is deze lijst nog maar het topje van de ijsberg. Snacks, speelgoed, fopspenen, boerendoekjes, Advil – dit zijn allemaal musts voor veel moeders. Maar ik word liever gepakt zonder rammelaar dan zonder doekjes, dat kan ik je wel vertellen.

Nog op zoek naar een luiertas? Bekijk de leukste luiertassen bij The Little Green Bag!