De Makingof
Image default
Mode en Kleding

De verschillende lagen leer

Koeien zijn ideaal voor onze toepassingen omdat ze groot zijn en een dikke huidlaag hebben om mee te werken en omdat ze extensief worden gekweekt, waardoor het leer algemeen en gemakkelijk verkrijgbaar is. Zeer jonge koeien produceren kleine, dunne en zachte huiden met zeer weinig vlekken, terwijl oudere dieren grotere huiden hebben, die over het algemeen dikker zijn, maar vaak veel meer natuurlijke markeringen hebben.

We gebruiken huiden van oudere dieren, meestal geven we de voorkeur aan melkvee boven andere soorten vee, vanwege de hogere kwaliteit van leven die ze krijgen (naar onze mening) en hun veel langere levensverwachting, die ongeveer 6-8 jaar is, in tegenstelling tot 5-7 maanden.

U zult dit feit misschien verrassend vinden, maar wist u dat een enkele koe niet slechts een enkele huid van leer produceert, maar vaak ook 2 of soms zelfs 3 huiden! U kunt zich afvragen: “Hoe doet het dat?”. Nou, laat me u eerst geruststellen dat het niet door het proces van het verwijderen van de huid terwijl het dier in leven is en het laten hergroeien, dat is een stedelijke mythe die wordt bestendigd door de slecht geïnformeerde. De hele huid van het dier wordt niet gebruikt, maar het wordt in verschillende lagen geknipt, waardoor we de verschillende soorten leer krijgen en voor verschillende dingen worden gebruikt.

Voornamelijk de huid van de koe, die gebruikt wordt voor het maken van het leer, kan worden verdeeld in twee hoofdonderdelen – het korium en de nerf. De corium de onderste lagen van de huid hebben vezels die dunner en flexibeler zijn, en als we naar de nerf toe gaan, worden deze vezels dikker en strakker. Het korium wordt ook dikker naarmate de koe ouder wordt. De bovenste lagen van de korrel zijn naar buiten gericht en deze laag wordt vaak aangetroffen met vlekken, tekenbeten en andere natuurlijke markeringen.

Kijk in de Cowboysbag sale om de beste lederen producten te vinden tegen lage prijzen, waar je stijlvol mee kunt rondlopen en door de hoge kwaliteit zeer duurzaam zijn.