De Makingof
Image default
Tweewielers

De beste mountainbikes voor de scherpste prijs

Mountainbikes

Wanneer u ervan houdt om in uw vrije tijd erop uit te gaan in de natuur om bijvoorbeeld een mooi rondje te mountainbiken is het goed om te kijken naar een mountainbike die bij u past. Een mountainbike moet veel dingen aankunnen. Het is namelijk de bedoeling om in de bossen te crossen over heuvels, in de modder, over dikke bomenwortels en over andere hindernissen. Een mountainbike moet dus in staat zijn om goede veren te hebben zodat de banden niet verkeerd terecht komen of niet mee werken. Daarnaast moet een mountainbike lekker zitten en een goede stuurkracht hebben. Een mountainbike verschilt erg van een normale fiets. Een fiets is praktisch maar een mountainbike is vooral sportief ingesteld. Nog meer verschillen zijn:

–          De mountainbike is zo gemaakt dat u niet alleen uw beenspieren traint, maar ook uw buik-, rug- en armspieren.

–          Een mountainbike kan door bossen, duinen, oneffen paden en heuvelachtig terrein komen.

–          Een mountainbike roteert soepel met de lichaamsbewegingen mee waardoor u op een veilige wijze verschillende spiergroepen traint.

Welke mountainbike past bij u?

Er zijn veel keuzes die u moet maken bij het kiezen van een mountainbike. U moet niet alleen op uiterlijk letten maar ook op afmetingen, soorten banden en of de bike goed rijdt. De standaard mountainbikes hebben twee soorten wielmaten. Wielmaten van 26 inch en wielmaten van 28 inch.

Ook kan u kiezen voor verschillende accessoires op de bike. Bijvoorbeeld een houder voor uw bidon, of een apparaat die uw snelheid en kilometers bijhoudt. Online zijn er bedrijven te vinden die mountainbikes aanbieden. Wanneer u dit alleen voor een hobby doet is het handig om te kijken naar een winkel die goedkopere mountainbikes aanbieden. Er zijn ook bedrijven die het aanbieden voor de officiële sport maar deze zijn ook meteen duurder. Kijk goed bij welk bedrijf u de bike koopt, zorg dat het een bedrijf is die weet waar ze over praten en die veel ervaring hebben met bikes en weten wat goed voor u is.

https://www.adobike.nl/