De Makingof
Image default
Bedrijven

Dingen die eigenlijk niet kloppen aan kerst

Er zijn heel veel verschillende verhalen rondom kerst, maar er zijn redelijk wat dingen die niet helemaal kloppen maar waar we wel vanuit gaan. Trek je foute kersttrui aan en lees gezellig mee.

Veel mensen weten waarschijnlijk wel dat jezus is geboren in maart en niet op 25 december. Veel mensen denken dat zijn geboorte plaatsvond in het jaar 0, dit is helemaal niet waar, hij is waarschijnlijk 5 jaar eerder al geboren! Behalve dit zijn er meer dingen die niet kloppen, bijvoorbeeld het verhaal over de drie koningen. Er staat nergens duidelijk aangegeven dat het om drie koningen gaat, het hadden er ook een stuk meer kunnen zijn. Het verhaal zegt alleen welke geschenken er werden gegeven, alleen dit betekend niet dat er maar drie koningen waren.

Iets wat veel mensen niet weten is dat kerst in zestiende eeuw wel 25 jaar verboden was, iets wat wij nu niet hadden verwacht met onze grappige kersttrui. Het feest was toen verboden omdat het toen de aanleiding was van de reformatie en de verspreiding van het protestantisme. Daarbij is de kerstman ook niet bedacht door Coca-Cola, vaak denken mensen door deze reclames dat de kerstman een volle man is met een witte baard maar dit is niet het geval.

Wanneer men denkt aan het nummer jinglebells heeft dit vaak te maken met kerst, maar het nummer is helemaal niet geschreven als kerstnummer. Het nummer is oorspronkelijk geschreven voor het Amerikaanse feest thanksgiving. Het nummer is ook helemaal niet netjes, het gaat namelijk over niet zo nette escapades die zich afspelen in de slee van de kerstman.

Kerstcadeaus is niet iets wat er vanaf het begin gedaan werd tijdens kerst, dit heeft te maken met de economie. In de zeventiende eeuw ging het erg goed met de economie en begonnen mensen met het kopen van kerscadeaus. Door de toenemende welvaart werden er kerstcadeaus geïntroduceerd.

http://www.uglyxmas.be