De Makingof
Image default
Onderwijs

Leren voor office manager

Wil je een andere baan maar daarbij wel goed voorbereid aan de slag kunnen? Dan volg je het beste op voorhand een goede opleiding voordat je op zoek gaat naar een baan of begint te werken. Zo kun je bij Fabius bijvoorbeeld ook een opleiding office manager volgen.

Taken van de office manager

Voordat je begint aan een opleiding tot office manager is het verstandig eerst goed door te lezen wat de functie precies inhoudt. Dan weet je namelijk meteen of het iets voor jou is. Op de website van Fabius vind je dergelijke informatie. Een office manager werkt als een soort tussenpersoon tussen de leidinggevenden binnen een bedrijf en de medewerkers. Als office manager ondersteun je de leiding op organisatorisch en administratief gebied maar zorg je er ook voor dat achter de schermen alles doorgaat en goed verloopt. Zo kan iedereen aan het werk blijven en komt een project niet stil te liggen. Tussen bedrijven bestaan altijd verschillen dus de functie van office manager kan er anders uit zien per bedrijf maar de ondersteunende taken spelen altijd een grote rol.

Inhoud van de opleiding tot office manager

Als je ervoor kiest een opleiding tot office manager te volgen bij Fabius dan ben je daar ruim een jaar mee bezig. De opleiding bestaat uit twee verschillende delen. In het eerste deel dat 9 maanden duurt word je opgeleid tot administratief medewerker. In het tweede deel dat 4 maanden duurt volg je een specialisatie tot office manager. Voor beide delen doe je apart examen zodat je twee diploma’s kunt behalen. Voorwaarde om deel te nemen aan de tweede deel is dat je deel één met succes hebt afgerond. De opleiding is op MBO-niveau en voor het eerste deel heb je geen speciale vooropleiding nodig.