De Makingof
Image default
Auto

Operational leaseauto’s als voordelige optie

Er zijn talloze redenen aan te wijzen om voor een operational leaseauto te kiezen. De aanleiding voor bedrijven om dit te doen kan dan ook sterk verschillen. Voor sommige ondernemingen is het een financieel motief. Andere bedrijven doen het juist omdat het praktisch simpelweg gemakkelijker is. Wat de reden ook is, uiteindelijk komt het er vrijwel altijd op neer dat leasen een beter idee is dan auto’s in  eigen beheer houden. Dit geldt niet alleen voor de auto’s die worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vervoer van materialen, maar zeker ook voor bijvoorbeeld auto’s van het management of vertegenwoordigers. Ook zij kunnen hier baat bij hebben.

Goede auto’s

Een voordeel dat vaak genoemd zal worden door ondernemers is de mogelijkheden met betrekking tot het soort auto’s dat leasen biedt. Een auto kopen is immers een behoorlijke investering. Dit betekent dat het lastig is om dit altijd op het juiste niveau te houden. Dit kost flink wat geld voor nieuwe investeringen. Leasen is daarin een soort vangnet. Het is immers een minder grote investering door de spreiding van het bedrag, maar het is wel mogelijk om daardoor iedere drie, vier of vijf jaar in een nieuwe auto te rijden als dit gewenst is. Vooral op zakelijk gebied kan dit belangrijk zijn.

Bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen 

Kiezen voor operational lease is geen vreemde keuze. Het wordt door het overgrote deel van de ondernemers gedaan. Zo’n 85 procent van alle leaseauto’s in Nederland worden geleased met operational lease als vorm. Dit komt natuurlijk vooral ook omdat dit het meest uitgebreide pakket is met alles erop en eraan. Bijvoorbeeld ook als het gaat om alle zaken die met beheer te maken hebben. Deze worden allemaal geregeld door de leasemaatschappij. Dit is immers onderdeel van de deal die je sluit, de leasemaatschappij blijft eigenaar en verzorgt dus ook alle zaken rondom de auto. Dit is een belangrijke factor.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/