De Makingof
Image default
Dienstverlening

Natuursteen vloer onderhouden

Een fout dat sommige mensen maken is dat ze denken dat natuursteen vloer onderhoud niet nodig. Ze hebben van de geweldige eigenschappen van natuursteen gehoord en denken er niks meer aan hoeven te doen. Het klopt dat natuursteen levenslang mee kan gaan en dat het heel duurzaam is maar het vergt wel enige onderhoud.

Schoonmaken

De eerste stap bij natuursteen vloer onderhoud is een logische. Als je het vloer niet schoonmaakt word het vuil en wat nog erger is dat het vuil in de natuursteen gaat trekken. Het schoonmaken doen de meeste wel, maar dit doen ze vaak verkeerd. Bij natuursteen vloer onderhoud moet je namelijk nooit zuur gebruiken. Bij het dweilen word er wel eens schoonmaakmiddelen gebruikt waar zuur in zit en dit is heel slecht voor een natuursteen vloer.

Polijsten en impregneren

Het echte natuursteen vloer onderhoud begint na het schoonmaken van de vloer. Dit doe je om de paar jaar of als je het kunt veroorloven om het jaar. Je moet het vloer namelijk polijsten en impregneren. Bij natuursteen vloer onderhoud helpt polijsten om de schade weg te werken en het geeft de glans terug. Impregneren helpt weer bij het beschermen van de vloer. Door impregnatie bij natuursteen vloer onderhoud wordt het namelijk water en vuil afstotend.

nibostone.nl

mistermarble.nl

huis-en-tuin.infonu.nl