De Makingof
Image default
Woningen

Verborgen gebreken in uw huis: wat nu te doen?

Je wilt het alleen. Je kocht het huis van je dromen en na een tijdje verschenen de verborgen gebreken. Niet goed, want je weet natuurlijk niet wat er achter de muur of aan het plafond zit. Maar wat zijn de verborgen gebreken? Hoe ga je actie ondernemen?

De waarschuwende man / vrouw is er twee waard. Het is verstandig om een ​​expert in te huren om het huis te controleren op verborgen gevaren voordat je iets koopt. Als je nog steeds op de geroosterde peer zit, is het tijd om actie te ondernemen.

Wat zijn de verborgen gebreken?

De wetgeving definieert verborgen gebreken niet. Het belangrijkste is dat u als koper kunt bewijzen dat u het huis zorgvuldig heeft gecontroleerd. Vervolgens kunt u alle defecten classificeren die onzichtbaar zijn en vervolgens verschijnen als “verborgen defecten”. Aangenomen wordt dat duidelijke gebreken zoals vocht en / of scheuren zijn gevonden.

De verkoper moet wijzen op de verborgen gebreken

De wetgeving bepaalt de meldingsplicht voor verkopers met verborgen gebreken. Deze moeten serieus genoeg zijn. Ernstig is zeker ruim, maar in feite gaat het om gebreken die de functie van het huis ernstig beperken, en als de gebreken het gevolg zijn, zullen deze gebreken ertoe leiden dat de koper de aankoop staakt of minder betaalt.

Heeft u verborgen gebreken?

Ben je zeker van je werk? Dien dan een claim in. U moet natuurlijk bewijzen dat het defect al bestaat op het moment van aankoop, maar u kunt het niet zien. Zijn er uitzonderingen? U kunt niets vragen voor een openbare verkoop, dus het risico is veel groter.

Alleen binnen korte tijd kunt u nog achterhalen of het defect al bestaat, dus het is informatie om snel te handelen.

Laat u niet misleiden door de voorwaarden

Hoewel in de meeste verkoopovereenkomsten is bepaald dat de verkoper niet verantwoordelijk is voor verborgen gebreken, moet u niet terugdeinzen. Als de verkoper bewust een huis met verborgen gebreken verkoopt, is het gedrag kwaadaardig en kun je vooruitgang boeken.

Bij twijfel moet de verkoper bewijzen dat hij niets weet van de verborgen gebreken. Meestal wijst de rechtbank een deskundige aan om te onderzoeken.

https://be.propenda.com/keyword/pand.html