De Makingof
Image default
Gezondheid

Waardoor ontstaat vermoeidheid

Heb jij last van vermoeidheid? Ook al zorg je ervoor  dat je al een aantal weken voldoende slaap hebt maar het lukt maar niet om je terug fris en wakker te voelen. Daar kunnen een aantal redenen voor zijn, deze gaan we in dit artikel even in het kort bespreken.  

De eerste reden die ervoor kan zorgen da je constant vermoeid bent is  dat je een tekort aan vitamines en / of mineralen hebt.   Bij een gezond dieet kan je normaal gezien  geen tekort hebben aan een bepaalde vitamine maar het is niet voor iedereen mogelijk om  elke avond te koken waarbij je alle vitamine binnenkrijgt. Er zijn in dit geval genoeg natuurlijke supplementen om in te nemen als je zoveel moet werken en geen tijd hebt om een gevarieerde voeding aan te bieden. Tegenwoordig kan je voedingssupplementen online aankopen zodat je een lagere prijs hebt en dat deze ook thuis  geleverd worden.

 Misschien wel het belangrijkste punt is ervoor zorgen dat je genoeg drinkt en daarmee bedoelen we water en geen alcoholisch dranken natuurlijk. Ons lichaam bestaat  uit maar liefst  60% water, hierdoor kan je dus al duidelijk opmaken dat water essentieel is voor ons, indien ons lichaam  meer dan 1% minder vocht in ons lichaam heeft kan dit al een vermoeid veroorzaken.  Daarom moet men dagelijks minstens 2 liter water drinken.

 Indien jij werk in een sector waar je geen vast uren hebt en de ene dag moet je ‘s morgens werken  en dan heb je weer nachtdienst . dit kan hier natuurlijk ook mee te maken hebben omdat je niet constant eet en drinkt. Daarom is het aan te raden om altijd in een donkere kamer in je bed te gaan liggen en je niet eventjes op de zetel leggen.

http://www.oligo-pharma.nl/