De Makingof
Image default
Dieren

De leukste katten op een rij

Katten, wie is er niet dol op? Heel veel mensen zijn dol op katten en hebben dan ook wel 1 of meerdere katten als huisdier. Meestal kopen mensen katten via een cattery. Maar er zijn ook mensen die via marktplaats aan een kitten komen. Jammer genoeg gebeurd het vaak dat deze kittens veel te jong bij hun moeder worden weggehaald. Ook moet je uitkijken dat je geen kitten bij een handelaar koopt. Dan krijg je namelijk een doorgefokte kat met allemaal problemen en ziektes. Als je echt goed wilt doen, adopteer dan een kat uit het asiel. Ook zij hebben recht op een goed thuis. Maar zij zitten achter de tralies. Als je ons dus vraagt wat de leukste katten zijn. Dan hoor je ons niet roepen een pers of Maine Coon. Nee wij roepen dan luidkeels: asielkatten!

Bedenk je goed dat het aanschaffen van een huisdier geld kost. In eerste instantie heb je natuurlijk een kattenbak nodig, kattengrit, kattenvoer, voerbakjes en drinkbakjes. Maar voor het vertier van jouw kat kun je natuurlijk ook leuke dingen aanschaffen. Een krabpaal is een echte musthave voor kattenliefhebbers. Op een krabpaal kan jouw kat klimmen, spelen en slapen. Je moet het zien als zijn domein. Zijn huisje. Heb je meerdere katten? Dan kun je volstaan met een grote krabpaal of een combinatie van een kleine kattenkrabpaal en een krabton. Als los speelgoed zijn die vissen met catnip erg leuk. Niet elke kat houdt ervan, maar als ze dol zijn op catnip is dit zeker het proberen waard! Katten worden er helemaal wild van en gaan als een gek met de vis knuffelen.

Katten kunnen wel 20 jaar worden. Maar de meeste raskatten halen die leeftijd niet. Heb je een echte huis tuin en keuken kat? Dan heb je maar zo kans dat je beestje heel oud gaat worden. Heb je nog plek in je huis voor een extra katje? Denk dan ook eens aan het adopteren van een blind katje of gehandicapt dier. Veel buitenlandse asielen hebben dit soort katjes en die vinden vrijwel nooit een huis. Zoek maar eens naar een dierenasiel in spanje, griekenland, roemenie of egypte. Hoe leuk zou het zijn als jij de geadopteerde dier zelf mag ophalen?