De Makingof
Image default
Financieel

De sms lening in Belgie direct gestort.

Wanneer iemand tijdelijk krap komt te zitten met zijn of haar geld kan de minilening uitkomst bieden. De sms lening in België bestaat al enkele jaren en is vooral bedoelt om een relatief klein bedrag te lenen voor een korte periode van maximaal een maand. De minilening heeft jaren lang een slecht imago gehad, maar door een nieuwe wetgeving, is de minilening bezig met een comeback.

Voor een tijdje geleden was het eerder regel dan uitzondering dat er torenhoge kosten werden berekend voor het aangaan van een sms lening. Kosten als 25 euro voor een lening van 200 euro voor twee weken, waren heel normaal. Sinds een nieuwe wetgeving wordt nu voor dezelfde lening en periode minder dan een euro berekend.

De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat verstrekkers van de sms lening België zich moeten houden aan de wettelijke rente en kosten gebaseerd voor een jaar. Daarnaast moest er meer transparantie zijn over de verborgen kosten en mocht men geen misleidende reclame maken.

Het heeft ervoor gezorgd dat de bezem goed door deze wereld is gehaald en de gezonde eerlijke verstrekkers zijn overgebleven.

Doordat de aanbieders geen controle deden was het werkelijk voor iedereen mogelijk een lening te gaan afsluiten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De kosten voor het afsluiten van de sms-leningen waren niet eens schrikbarend hoog maar zodra de consument het geleende geld ook maar iets te laat terugbetaalde schoten de kosten de lucht in.

Dit was allemaal vastgelegd in de voorwaarden maar het was maar de vraag in hoeverre iemand die in geldnood zat daar echt aandacht aan gaf. Aangezien het kortlopende en lage leningen waren viel deze vorm van lenen niet onder het toezicht, en daar moest volgens de Kamerleden verandering in komen.

Heeft de nieuwe regelgeving voor de minilening effect?

De verschillende geldverstrekkers van de sms lening in België verdwenen na de nieuwe regelgeving net zo snel weer als ze waren verschenen en er bleven maar enkele over. Maar liefst zes partijen staakten de activiteiten en het aantal sms lening aanbieders wat een vergunning kreeg en dus voldeed aan de nieuwe regelgeving was op één hand te tellen.

We zijn nu een paar jaar verder maar is het er beter op geworden? Dat het veiliger is staat buiten kijf, de geldverstrekkers die nog de sms lening in België aanbieden kunnen worden gezien als betrouwbare partij en staan nu onder streng toezicht.

Consumenten hebben dus nu ook een aanspreekpunt bij klachten. Toch is de werkwijze van de aanbieders niet veel veranderd, er is nog steeds snel geld te lenen en dikwijls gebeurt dit zonder controle. De acceptatie lijkt wel te zijn aangescherpt aangezien er ook grote getale Belgen geweigerd worden bij de aanvraag. Toch is het over het algemeen nog steeds zo dat als er een stabiel inkomen is er eenvoudig een lening te verkrijgen is.

De kosten voor de lening op zich zijn nog steeds laag en te laat terugbetalen kan nog steeds voor problemen zorgen bij de consument aangezien de kosten dan nog steeds torenhoog zijn. We mogen dus vaststellen dat het aangaan van een sms lening in België veilig is en de snelste manier is om over extra financiële armslag te beschikken toch dient de consument er volledig zeker van te zijn dat deze op tijd terugbetaald kan worden om niet voor erg hoge te kosten te worden gesteld.

sms lening in Belgie

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/09/sms-leningen-direct-geld-lenen-door-text-messaging/