De Makingof
Image default
Auto's en Motoren

Investeren in een rolstoelbus occasion

Je hoeft niet altijd een nieuwe bus te kopen en deze aan te laten passen aan rolstoelvervoer, je kunt er ook voor kiezen om voor de aanschaf van een rolstoelbus occasion te gaan. De meeste auto’s en bussen verliezen een kwart van hun nieuwwaarde zodra ze voor de eerste keer de garage uitrijden. Dus waarom zou je per definitie een nieuwe bus willen bestellen? Voor de waarde die je verliest wanneer je een nieuwe bus koopt, kun je allerlei extras in een bestaande rolstoelbus verwachten. Het gaat je dus niet altijd om de investering zelf, maar wel om de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de geleverde bus.

Wat maakt een goede rolstoelbus?

Als je keuze eenmaal op een rolstoelbus occasion is gevallen, volgt de stap van het vergelijken. Je zoekt dan namelijk een geschikte rolstoelbus in een bestaande voorraad bussen. Bij deze bussen dient de basis goed te zijn, zodat je wellicht wel nog wat kleine aanpassingen wilt doen, maar zeker geen grondige veranderingen wilt laten aanbrengen. Een goede bus past bij het soort rolstoel dat je wilt vervoeren. Hiervoor dien je te weten hoe afhankelijk iemand van deze rolstoel is. Kan deze persoon met een beetje hulp en houvast nog in de stoel naast de chauffeur plaats nemen? Dan hoef je alleen de rolstoel nog maar achter in de bus te zetten en dit kan weer in zijn geheel of ingeklapt, afhankelijk van het model rolstoel.

Ritten voor meerdere rolstoelers tegelijk verzorgen

Als je je gespecialiseerd hebt in het vervoeren van passagiers, kan een rolstoelbus occasion nog iets toevoegen aan je dienstverlening. Er is veel vraag naar specialistisch vervoer en dus kun je overwegen om hiervoor een aangepaste bus aan je vloot toe te voegen. Voor jou zijn niet alleen de verschillende mogelijkheden in de rolstoelbus occasion van belang, maar ook het aan boord gaan en hoeveel rolstoelen tegelijkertijd naar bestemming gebracht kunnen worden.

https://www.freedomautoaanpassingen.be