De Makingof
Image default
Winkelen

Meester-schoenmakers sinds 1734

Floris van Bommel is één van s ’Nederlands oudste schoenmerken. Het bedrijf is opgericht in 1734 door Reynier van Bommel, een meester-schoenmaker in Breda. Sindsdien is het bedrijf altijd in de familie gebleven. Tegenwoordig wordt het gerund door de 9e generatie van Bommel’s. De broers Reynier, Floris en Pepijn van Bommel. Die zich overigens ook meester-schoenmaker mogen noemen.

En als je naar hun schoenen kijkt, is het ook geen wonder dat ze het al zo lang vol houden. De familie maakt door de jaren heen veel kwaliteitsschoenen voor verschillende markten. In hun bestaan hebben ze al veel prijzen in de wacht gesleept. Zo ook de hoge Italiaanse onderscheiding ‘Oscar alta Moda’.

Voor de collectie van 2019 is Floris naar Ethiopië gegaan om inspiratie op te doen voor de collectie. Dit is ook terug te zien in de kleuren die ze gebruiken in hun schoenen. De collectie, die veel bruinere en grijze tinten heeft. Lijkt zo in het Ethiopische landschap te passen. Er si ook veel gebruikt gemaakt van suède door de collectie heen.

Benieuwd naar de collectie? Hieronder staan de (naar mening van de schrijver) opvallendste schoenen op een rij.

Moccasin

Sinds vorig jaar hebben mocassins hun (her)intrede gemaakt in het Europese schoenenlandschap. De schoenen, van origine gedragen door indianen en jagers, heeft een modern jasje gekregen en is sindsdien razend populair. 

Van Bommel schoenen heeft in hun 2019 collectie ook moccasins. De Kalfssuède Moccasin Taupe, uitgevoerd in taupe kleuren, zitten uiterst comfortabel en het zijn hele makkelijke instapschoenen. Zeker de moeite waard om naar te kijken.

Veterschoenen

Voor de nettere gelegenheid heeft Van Bommel schoenen ook meer dan genoeg schoenen. Een persoonlijke favoriet is de Cognackleurige veterschoen van Kalfsleer. De schoenen, die zijn gemaakt volgens de Goodyear methode, worden geheel met de hand in elkaar gezet en de hak is uit meerdere lage opgebouwd. De schoenen zijn met de hand gekleurd en ook voorzien van een zijdeglans, wat ze net even wat mooier maakt.

Sneakers

Ben je toch meer op zoek naar sneakers? Kijk dan eens naar de Grijze Suède Sneaker met dressin. Deze sneaker is meer geschikt voor alledaagse bezigheden en ziet er ook wat sportiever uit. De schoenen hebben ook een grijs zigzagelement in de hak zitten wat ze net wat specialer en unieker maakt. Kijk wel uit met regen, suède schoenen doen het over het algemeen minder goed in regen.

Wil je toch wat anders? De kleur van deze zomer is ongetwijfeld wit. De Witte Leren Sneaker is dan ook precies hiervoor bedoeld. De schoen, die geheel wit is met subtiel het logo van Van Bommel schoenen. Zijn simpel maar elegant en zeker de moeite waard om te bekijken.

Benieuwd naar Van Bommel schoenen? Neem eens een kijkje op deze site.