De Makingof
Image default
Sport

Op een gezonde manier afvallen met squash | Quality Squash Stores

Proberen de eerste wedstrijd te winnen voordat je tegenstander er klaar voor is.
Profiteren van langzame starters

We hebben het er al eerder over gehad om alles in spellen te komen gooien, alsof de wedstrijd slechts een best of one game is, en dat is meer dan ooit het geval in de eerste game.

Een voorsprong op je tegenstander krijgen

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door www.qss-squash.nl en www.qss-squash.nl/squash-rackets. De online squash webwinkel van Nederland En België.

De meerderheid van de spelers heeft niet de moeite genomen om zich op te warmen of zelfs helemaal niet. Dit betekent dat ze misschien pas in hun ritme beginnen te raken in de tweede wedstrijd, wat een fantastische kans is voor jou. Als je ze in de eerste game van het tempo kunt halen, kun je ze een mentale klap toebrengen en de leiding nemen, wat misschien zelfs genoeg is om ze te demoraliseren en je nog meer voordeel te geven bij het begin van de volgende game.

 

Echt alles in het eerste spel gooien kan een enorm verschil maken als je iemand speelt die meer ervaring heeft of die misschien zelfs beter is dan jij, want het kan ze onzeker maken, je helpen om momentum en vertrouwen op te bouwen en je natuurlijk de leiding te geven.

Hoe zorg je ervoor dat je er klaar voor bent

Het is belangrijk dat je niet alleen je lichaam opwarmt, maar ook je geest en het slaan.

Probeer bij het opwarmen van je lichaam in 3-5 minuten de volgende gebieden te raken:

Voorwaarts en achterwaarts rennen – de verandering van richting aan beide uiteinden van je rennen is bijzonder belangrijk.
Zijstapjes en cross-overstappen
Longeer aan het einde van de run – na een paar minuten van de loop- en zijwaartse bewegingen, begin je aan het einde van elke beweging een longe te plaatsen. Dit moet in het begin ondiep zijn en dieper worden naarmate je meer doet.
Springen/springen/springen/hoppen – een paar sprongen voorwaarts en achterwaarts en zij aan zij doen is geweldig om je fast-twitch spieren in beweging te krijgen en je te helpen om explosief in en uit schoten te duwen, iets wat vaak moeilijk is in het beginstadium van een spel.
Ook mentaal wordt de opwarming altijd geholpen door de fysieke opwarming. Dit deel van je voorbereiding voor de wedstrijd kan echt afhankelijk zijn van het individu. Het is het beste om te proberen en jezelf in de mentaliteit te krijgen die voor u werkt, of het nu gaat om ontspannen of jezelf op te winden. Voor meer diepgaand advies, bekijk onze berichten over het opwarmen van je geest en voor het omgaan met over-motivatie.

Het opwarmen van je racket betekent dat je op het podium komt waar je alle schoten zo goed mogelijk kunt raken en het ook zo snel mogelijk kunt bewegen, ook wel bekend als racket hoofd snelheid. De beste manier om dit te doen is om te proberen en op de rechtbank te komen voor je tegenstander en een verscheidenheid aan verschillende schoten te spelen. De meeste mensen zullen zich richten op het hard raken van de bal, maar doe je best om veel volleybal, lobbeschoten, druppels en zoveel mogelijk beweging tussen de schoten in te bouwen, zodat je ook zo veel mogelijk op de bal oefent en niet alleen stilstaat tijdens het slaan. Voor meer advies hierover kunt u een kijkje nemen op onze post over de opwarming van de bal – uw racket up.

De eerste wedstrijd is een geweldige kans. Zorg ervoor dat jij degene bent die de voordelen benut en niet degene die wordt uitgebuit.

Voor verdere gedetailleerde tips over hoe je het beste gebruik kunt maken van onze serie berichten over de knock-up en in onze post over het winnen van de warm-up.

Gearchiveerd onder: Tips
Hoe u uw beweging kunt verbeteren om tegenvallers terug te krijgen
Ik vond altijd dat ik door mijn lange en vrij grote bouw kwetsbaar was voor tegenvallende of korte schoten; korte schoten die mijn tegenstander speelt als reactie op mijn korte schot. Dit was het duidelijkst zichtbaar toen ik een kort schot vanaf de voorkant van de baan speelde en ik moest dus twee keer snel achter elkaar de voorhoek in gaan; één keer om mijn schot te spelen en dan weer om de balie te bedekken.

Hoe kun je je beweging verbeteren om met korte countershots om te gaan?

Gewichtsoverdracht is het belangrijkste als je uit de voorste hoek beweegt, alsof je je zwaartepunt op de juiste plaats houdt en je de mogelijkheid hebt om weer naar voren te bewegen.

Het eerste deel van de gewichtsoverdracht is de longe, hurkzit of het planten van je benen wanneer je de bal gaat slaan. Als je tot op zekere hoogte longeert – of het nu gaat om een volledige rek of een vrij ondiepe longe – probeer er dan voor te zorgen dat je je achterbeen en niet-spaakarm gebruikt om je uit je schot te helpen. Dit wordt gedaan door uw achterbeen door te laten rijden naar de bal terwijl u de bal volgt en uw niet-spaakarm heen en weer te houden. Het momentum van het doorrijden van het achterbeen en de balans van de niet-racket arm kan dan gebruikt worden om u te helpen uit een schot te komen en terug te gaan naar de T-Positie.

 

Nu komt het deel waar je echt op je gewichtsoverdracht moet letten. Net als bij een sprinter die uit de startblokken beweegt, is het belangrijk dat je laag blijft als je achteruit gaat naar de T-Positie. Het is heel gemakkelijk om uit een longe te springen en volledig rechtop te komen te staan, maar door dit te doen verschuift u het grootste deel van uw gewicht naar achteren in de T-Positie, waardoor u al uw eieren in één mandje gooit en het erg moeilijk wordt om weer vooruit te gaan. Als je jezelf ‘ontvouwt’ geleidelijk aan

https://www.qss-squash.nl