De Makingof
Image default
Banen en opleidingen

Stuur je baas deze e-mail! Nieuwe job? Stuur je baas deze e-mail!

Het is zover. Na veel solliciteren heb ik je eindelijk de droomjob binnen. Ongetwijfeld sta je te popelen om verder te gaan met je carrière en te beginnen op je nieuwe plek. Maar voordat je begint, dien je nog een aantal belangrijke punten te regelen. Zorgt dat je tot rust komt, je een leuke outfit hebt geselecteerd waarin je je prettig voelt voor je eerste werkdag en tot slot: stuur een mailtje naar je nieuwe baas voor een extra goede indruk!

Het binnenslepen van een nieuwe job is een feestje waard! Trakteer jezelf daarom op een gezellig avondje uit met je vrienden, het gezin of juist een momentje voor jezelf. Kortom: doe activiteiten waar je blij van wordt. Op Vindazo vind je zeker recente Vacatures.

Onthoud alleen wel: het feesten kan niet eindeloos doorgaan, je hebt immers nog genoeg taken te regelen voor je begint met je nieuwe baan. Zo moet je je huidige werkgever nog informeren van je nieuwe uitdaging of afscheid nemen van je collega’s.

Toon enthousiasme en gedrevenheid
Een ander punt wat ook enorm belangrijk is: “Stuur je nieuwe baas een e-mail!”. Deze e-mail heeft twee redenen: Allereerst is het beleefd om voordat je met je eerste werkdag begint nog iets van je te laten horen. Ten tweede, deze is nog belangrijker, toon je op deze manier dat je enthousiast en gedreven bent. Een goede eerste indruk is het halve werk!

De boodschap die je in je e-mail wilt meegeven is kort en krachtig. Je wilt vertellen dat je klaar bent om te beginnen en erg naar je werk uitkijkt. Een voorbeeld e-mail die dit weergeeft is:

Beste meneer/mevrouw (Achternaam),

Ik kijk enorm naar uit om deel van (naam bedrijf) te worden. Ik kan niet wachten om met iedereen binnen het team en het bedrijf een sterke professionele relatie op te bouwen.

Is er alvast iets wat ik kan lezen of doen om mijzelf alvast in te werken op de positie?

Een fijne dag toegewenst en tot (datum),

(je eigen naam)

Extra tip: In de e-mail kan je ook extra informatie vragen over hoe een programma/systeem werkt waar het bedrijf meewerkt.

Niet woorden maar daden
Let op dat je de e-mail wel tijdig verzend. Vragen naar tips om jezelf alvast lichtelijk in te werken, heeft geen nut als je dit een paar dagen van te voren stuurt. Zorg er daarom voor dat je ook genoeg tijd hebt om daadwerkelijk de gegeven tips op te volgen voordat je eerste werkdag is. Je kunt het beste de e-mail twee of drie weken van te voren sturen.

Indien je toekomstige baas op jouw aanvraag alvast een handleiding ter kennis name stuurt, dan verwacht hij wel dat je deze alvast ingelezen hebt. Door jezelf in te werken met de handvatten die je gegeven worden, scoor je al meteen punten bij je nieuwe baas. Daarnaast zorgt een goede voorbereiding dat je je op zo een spannende eerste werkdag toch iets zelfverzekerder voelt.

Succes met je nieuwe baan en zie nog tips:  ontslagbrief voorbeeld, sollicitatiebrief opstellen, curriculum vitae,https://www.dergatsjev.be/2019/01/stuur-je-baas-deze-e-mail-nieuwe-job.html