De Makingof
Image default
Energie

Tips om milieuvriendelijker te printen

In bedrijven wordt er erg veel geprint. Dat gaan van contracten en documenten tot het printen voor coding and marking. Maar zoals iedereen ondertussen wel weet is dat niet erg ecologisch. Het is steeds belangrijker voor bedrijven om rekening te houden met het milieu en in de meeste bedrijven wordt daar wel al rekening mee gehouden. Met deze tips kan je bedrijf besparen op inkt, dat is niet alleen milieuvriendelijker maar daarmee worden ook kosten bespaard.

  1. Minder printen

Het is simpel als dat: probeer het printen zoveel  mogelijk te beperken. Hoeft die memo echt uitgeprint te worden als iedereen hem toch per mail kan krijgen en is het nodig dat contract vijf keer uit te printen als het ook in een software programma bewaard wordt? Door zo te denken bespaar je veel inkt en papier dat anders onnodig verbruikt wordt. Bovendien is communicatie via papier toch niet meer van deze tijd. 

  1. Stel de printer juist in

Door je printerinstellingen te veranderen kan je al heel wat verbruik van inkt en printers voorkomen. Stel de standaard printmodus in op “draft mode” voor het printen van interne documenten. De kwaliteit is nog steeds prima en toch kost het minder inkt en minder energie. Print ook in grijstinten wanneer dat mogelijk is.

  1. Recycle de cartridges en toners

Vaak worden cartridges en toners gewoon weggesmeten, terwijl je deze ook kan inleveren om te recyclen. Dit is tegenwoordig bij veel inktproducenten mogelijk, zeker bij industriële printers zoals een continuous inkjet printer is het perfect mogelijk om de cartridges en toners te hergebruiken. 

  1. Kies voor een multifunctionele printer

Hoe meer machines je hebt, hoe meer energie er nodig is. Kies daarom voor een multifunctionele printer die kan printen, kopiëren en scannen. Zo heb je minder apparaten die energie verbruiken en bovendien ook minder ruimte nodig.

http://www.kba-metronic.com/nl/