De Makingof
Image default
Energie

Kleine windmolen op de boerderij

Boerderijen en kleine eigendommen wenden zich steeds vaker tot windenergie voor hun elektriciteitsbehoeften. Maar het kiezen van de juiste kleine windmolen voor uw boerderij kan een lastige beslissing zijn. Met de juiste informatie kunt u de beste keuze voor uw eigendom maken. In deze uitgebreide gids vindt u de tips en trucs die u nodig hebt om de beste kleine windmolen voor uw boerderij te kiezen. U zult leren hoe u het windpotentieel van uw eigendom kunt beoordelen, de grootte en het type van de turbine die u nodig hebt kunt bepalen en prijzen en fabrikanten kunt vergelijken. Aan het eind van deze gids zult u het vertrouwen hebben om een weloverwogen beslissing te nemen die u tijd, geld en energie zal besparen.

Introductie

Kleine windmolen zijn een steeds populairdere manier om hernieuwbare energie op te wekken, vooral voor boerderijen en andere afgelegen locaties zonder toegang tot het elektriciteitsnet. Deze turbines kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, van het aandrijven van een elektrische pomp voor het besproeien van vee tot het leveren van een energiebron voor een verscheidenheid aan kleine elektrische voorwerpen, van LED-lampen tot computers. Als u overweegt een kleine windturbine op uw boerderij te installeren, moet u met een aantal factoren rekening houden om de juiste turbine te kiezen. Deze gids geeft een overzicht van de verschillende soorten kleine windmolen en waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een kleine windturbine voor uw boerderij.

Soorten kleine windmolen

Bij het kiezen van een kleine windturbine is het eerste waar je rekening mee moet houden het type. Er zijn twee hoofdtypen kleine windmolen: windmolen met horizontale as (HAWT) en windmolen met verticale as (VAWT). Beide types kunnen worden gebruikt om elektrische energie uit de wind op te wekken, maar ze doen dat op verschillende manieren, met turbines met verschillende oriëntaties. – windmolen met horizontale as (HAWT’s): HAWT’s maken gebruik van een groot, horizontaal draaiend blad dat parallel aan de grond is gemonteerd. Deze turbines komen vaker en goedkoper voor dan VAWT’s en zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten, van kleine turbines die een paar lampen van stroom kunnen voorzien tot grote turbines die een aanzienlijk deel van het vermogen van een park kunnen leveren. – windmolen met verticale as (VAWT’s): VAWT’s komen minder vaak voor en zijn duurder dan HAWT’s, maar ze hebben een paar duidelijke voordelen. VAWT’s kunnen meer vermogen uit elke eenheid wind genereren dan HAWT’s, en ze zijn efficiënter bij weinig wind, wat bij HAWT’s een probleem kan zijn. VAWT’s zijn ook stiller dan HAWT’s, waardoor ze een betere optie zijn voor geluidsgevoelige gebieden. Bekijk EAZ Wind voor alle verschillende type windmolens en informatie.