De Makingof
Image default
Gezondheid

Schutting verven

In een rijtjeshuis wonen heeft veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan vrijstaand wonen en heeft het een tuin, in tegenstelling tot het wonen in een flat. De meeste mensen wonen dan ook in een rijtjeshuis. Maar er zitten ook wat nadelen aan. Geluidsoverlast komt vaker voor in dit soort huizen en ook privacy is een probleem. Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: de plaatsing van een afscheiding. Dit kan in de vorm van een muur of een struik, maar het vaakst is dit een houten schutting. 

 

Maar als je zoiets in je tuin plaatst, heeft dat wel effect op de vrijheid die je voelt. Een verkeerde schutting kan je het gevoel geven dat je vastzit, elke keer als je naar buiten kijkt. Daarom is het van belang dat je de juiste schutting uitzoekt. 

 

Bedenk daarom als eerste van welk materiaal je de schutting wilt hebben. IJzer kan er chic uitzien, maar kan ook op tralies lijken. Een houten schutting ziet er lieflijk uit, maar kan je tuin er ook een stuk kleiner uit laten zien. 

 

De meeste mensen zullen gaan voor de houten schutting. Dan is het van belang voor welke kleur je gaat. Soms kun je de schutting namelijk in de kleur die je wilt kopen, maar vaak moet je het hout verven. Om dit te doen, moet je beits kopen. Dit is verf dat speciaal gemaakt is voor hout dat buiten geplaatst zal worden. Deze soort verf komt in verschillende soorten en kleuren. Beits kan je in doorzichtige vorm kopen, waardoor je een lichte kleur op het hout krijgt, maar nog steeds de structuur van het hout eronder kunt zien. Ook kun je dekkende beits kopen, hiermee wordt het hout helemaal egaal en is de structuur onder de beits niet meer te zien. 

https://www.moosefarg.nl/