De Makingof
Image default
Auto

Bedrijfsauto zonder onverwachte kosten: de leaseauto

Als ondernemer heb je veel onzekerheden. Wordt mijn personeel niet ziek? Krijg ik volgende maand nog wel genoeg opdrachten? Dan is een beetje zekerheid wel prettig. Stel dat je een bedrijfsauto zou kunnen hebben waar je geen hoge aanschafkosten voor betaalt, en nooit reparatiekosten of wisselende brandstofkosten aan hebt? Een bedrijfsauto leasen biedt je het voordeel van autorijden voor een vast maandelijks bedrag zonder onvoorspelbare kosten. En afhankelijk van je wensen rijd je om de twee of drie jaar in een nieuwe auto, of kun je juist voordelig kiezen voor een jonge tweedehands auto.

Waar betaal ik met een lease auto wel voor?

In het leasecontract zitten doorgaans de kosten voor afschrijving van de leaseauto, onderhoud en reparaties, hulp onderweg en vervangend vervoer, verzekeringen en brandstofkosten binnen Nederland. Wanneer je ook in het buitenland rijdt en daar tankt, betaal je de brandstof dus zelf. De fiscale bijtelling is afhankelijk van diverse factoren zoals de leeftijd, prijs en uitstoot van de auto en je eigen inkomen. En natuurlijk komen boetes, parkeergelden en tolgelden voor eigen rekening. Ook wanneer je je niet houdt aan de voorwaarden die in het leasecontract opgenomen zijn, vooral het aantal kilometers dat je met de auto rijdt, kun je voor extra kosten komen te staan.

Overige voordelen van bedrijfsauto leasen

Afgezien van de overzichtelijkheid van vaste maandelijkse lasten voor de leaseauto, biedt leasen ook het voordeel dat je geen omkijken hebt naar zaken die je bij een gekochte auto wel zelf moet regelen. Bij pech is een telefoontje naar de leasemaatschappij genoeg om de reparatie en vervangend vervoer te regelen. Koop je een auto en wil je die na verloop van tijd vervangen, dan moet je zelf je oude auto zien te verkopen en weer een nieuwe aanschaffen; bij een leasecontract rijd je na een paar jaar weer in een andere auto zonder iets te hoeven regelen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/