De Makingof
Image default
Auto

Goedkoop autorijden en het milieu sparen

Dat autorijden schadelijk is voor het milieu is een bekend gegeven, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er komen steeds meer verschillende modellen op de markt, waarbij de ontwerpers goed hebben nagedacht over de gevolgen voor onze aarde. Al deze auto’s hebben minder nadelen voor het verpesten van deze aardbol, en juist hele fijne voordelen voor de mensen die in deze auto’s willen rijden.

Goedkoop auto leasen

Een auto aanschaffen is vaak erg duur in kosten, vooral de bijkomende kosten kunnen erg hoog zijn. Daarom is het vaak verstandig om een auto te leasen en ook dat kan op een goedkope manier. Op verschillende websites zijn pakketten te vinden met kleine, leuke auto’s die veel geld besparen op het gebied van wegenbelasting, verzekering, reparaties en een boel andere dingen. Het is ook slim om te kijken op welke brandstof je toekomstige auto rijdt. Het lijkt misschien zo dat diesel voordelig is in aanschaf, maar het kan op andere vlakken juist een minpunt zijn.

Wegenbelasting

Deze belasting is verplicht voor alle motorrijtuigen hier in Nederland en kan soms flink oplopen. Hoeveel belasting je moet betalen hangt af van hoe oud je auto is en hoe zuinig deze is. Een oldtimer is misschien niet heel zuinig, maar wel oud. Daar zijn weer speciale regelingen voor. Tegenwoordig zijn veel autofabrikanten bezig met het ontwikkelen van zuinige auto’s, zodat de bestuurders ervan nauwelijks tot geen belasting hoeven te betalen. Dat is fijn voor je portemonnee, maar daarnaast doe je ook nog eens iets goeds voor het milieu. Hoe hoog de wegenbelasting is voor jouw droomauto is makkelijk uit te rekenen via verschillende tools op internet. Al eerder werd duidelijk dat de brandstofkeuze van groot belang kan zijn, maar dat is wel afhankelijk van het aantal kilometers je in een jaar rijdt. Maar het is wel belangrijk om dit allemaal mee te nemen in je berekening.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/